Isolatie R-waarde en het belang ervan bij koelingswinkels

R-waarde is een term die wordt gebruikt om het isolerend vermogen van een coating of een machine aan te duiden. Hoewel je het misschien tegenkomt in architectuurgerelateerde velden en verwarmingssystemen voor gebouwen, worden ze ook gebruikt om de sterkte van koelproducten te definiëren in termen van isolatie. De R-waarde die u nodig heeft, kan veranderen, afhankelijk van het klimaat waarin u zich bevindt, de intensiteit van het werk en de items die u in uw koelkast wilt bewaren.

Wat is R-waarde?

R-waarde wordt gedefinieerd als de weerstand van een product of een oppervlak tegen warmtestroming. Er zijn rekenmachines voor de R-waarde om deze waarde te berekenen, maar u kunt de isolatiedikte (in inches) eenvoudig delen door de thermische geleidbaarheid van de isolatie. Het is echter niet erg waarschijnlijk dat u deze formule nodig zult hebben, aangezien de meeste merken u deze waarde op hun verkooppagina zullen geven. Houd er wel rekening mee dat in de meeste gevallen hoe hoger de R-waarde hoe beter de isolatie.

Deze maatstaf voor thermische weerstand is vrij belangrijk bij het bepalen van de kwaliteit van isolatie. Als uw koelproducten, zoals koelkasten en diepvriezers, een goede R-waarde hebben, heeft u meer controle over de warmte in uw installaties en bent u energiezuiniger. Deze energie-efficiëntie zal inderdaad zijn weerslag hebben op uw rekeningen en de levensduur van uw machine. Let dus goed op de R-waarde van de koelproducten die u voor uw bedrijf aanschaft.

Koelisolatie R-waarden

De standaard R-waarde voor commerciële koeling wordt geacht rond de 25 te liggen. Omdat het de effectiviteit van uw isolatie bepaalt, wilt u een product kopen met een hogere R-waarde dan 25 als u dingen in een vriezer bewaart. Kijk je naar huishoudelijke koelkasten, dan zal de norm beduidend lager liggen, rond de 12.

De belangrijkste aankoop voor de meeste bedrijven zijn echter inloopvriezers. Bekleed met isolatie op de vloer en de muren, moeten inloopunits hoge R-waarden hebben. Isolatie R-30 is cruciaal omdat de standaard isolatiewaarde voor een inloopkoeler of vriezer minimaal 30 en liefst hoger dient te zijn. Isolatie omvat de volledige structuur van walk-ins, wat hun primaire functie is, dus een storing in de isolatie of een lage R-waarde zorgt ervoor dat uw walk-in-unit een kortere levensduur heeft.

De soorten isolatie en hun relatie tot de R-waarde in termen van temperatuur

De soorten isolatie zijn van invloed op de werking van uw machine. Er zijn twee hoofdtypen isolatie die u kunt vinden in koelproducten, naast enkele vrij nieuwe soorten isolatie. Ze hebben allemaal hun sterke en zwakke punten.

Polystyreenschuim - Amerikooler Walk-in Isolatie - Chef's Deal
 • Polyurethaan is een veelvoorkomend type isolatie. Hoewel het redelijk goed presteert in gebieden met hoge temperaturen, is ontdekt dat machines met dit type isolatie slecht presteren zodra de temperatuur daalt.
 • Polystyreen, aan de andere kant, is een nieuwer type isolatie. Ze worden gebruikt in machines en omgevingen die hogere R-waarden vereisen, en ze werken redelijk goed bij koudere temperaturen, in tegenstelling tot hun tegenhangers van polyurethaan.

Het effect van vocht op de R-waarde en isolatie in het algemeen

Vocht is een belangrijke overweging bij de constructie van isolatie. Aangezien van koelproducten wordt verwacht dat ze vocht vasthouden, is de R-waarde moet hoog zijn. Van water is bekend dat het de R-waarde van isolatie verlaagt vanwege het temperatuurverschil tussen de buitenkant van de machine en het interieur. Zorg er dus voor dat u kiest voor een hogere effectieve isolatie of materialen die hun structuur kunnen beschermen wanneer ze worden geconfronteerd met veel vocht. Polystyreen isolaties testen meestal beter in termen van vochtbestendigheid, dus u kunt ze overwegen als u denkt dat vocht een belangrijk probleem zal zijn.

Klimaatzones en R-waarden

Klimaatbeheersing is een essentieel kenmerk van isolatie. U zult zien dat de noodzakelijke R-waarde op verschillende locaties verandert, omdat ze verschillende klimaten en dus verschillende temperaturen hebben. De meeste energiebesparingscodes in de VS geven u een algemeen idee van de vereisten van de locatie waar u woont en de R-waarde nodig voor dat gebied. Door rekening te houden met uw klimaatfeiten, kunt u een betere energie-efficiëntie bereiken en meer besparen op uw energierekening.

R-waarde regel

De R-waarderegel wordt uitgegeven door FTC om ervoor te zorgen dat klanten niet worden misleid over isolatiewaarden en efficiëntie. Aangezien reclamebureaus misschien bloemrijke taal gebruiken om de producten te beschrijven, kunnen klanten een verkeerd beeld krijgen van de werkelijke kenmerken van de koelkasten die ze van plan zijn te kopen. Dankzij deze regel zijn merken verplicht om feitelijke informatie over isolatie-efficiëntie te verstrekken voordat de aankoop wordt afgerond. Zorg ervoor dat u de informatiebladen leest van de machines die u wilt kopen voordat u uw beslissing definitief maakt.

Verlaging van de R-waarde

R-waarde kan in de loop van de tijd veranderen. Aangezien het een waarde is die inherent afhankelijk is van de dikte en het gewicht van het isolatiemateriaal, zal de slijtage na verloop van tijd uiteindelijk de effectiviteit van uw isolatie verminderen. Hoewel u er gerust van uit kunt gaan dat er in een periode van vijf jaar niet veel zal veranderen, moet u inspecties uitvoeren om er zeker van te zijn dat alles in orde is. Afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de externe factoren kan de levensduur van uw R-waarde aanzienlijk beter zijn. Vocht en lucht zijn enkele van de belangrijkste gevaren voor het materiaal. Aangezien het schuim wordt gebruikt om de meeste inloop- en koelproducten te isoleren, is het belangrijk dat er geen lucht of vocht in de gaten in het schuim komt.

Conclusie

R-waarde zijn de feitelijke gegevens die u goed kunnen begeleiden bij uw koelinkopen. Door u de nodige informatie te geven over de isolatie van de producten die u op het oog heeft, kan deze waarde het proces van het vinden van de juiste producten vergemakkelijken en uw opties beperken. Wanneer u alle details in overweging neemt, zoals temperatuur, buitenklimaat en vochtigheid, kunt u snel de R-waarde bepalen die het meest geschikt is voor uw locaties en bedrijf.

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Inbouwkoelkast
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart