3 hoofdtypen inloopcondensors

Inloopkoelkasten zijn de backstage-sterren van de voedingsindustrie. De mooie maaltijden en ingrediënten die we op onze restauranttafels of supermarkteilanden vinden, worden opgeslagen en beschermd in inloopkoelkasten.

Hun sleutelfuncties, variërend van opslag tot geestelijke gezondheid, maken ze tot onmisbare uitrustingsstukken voor vele soorten inrichtingen. Het is dus geen verrassing dat inloopkoelkasten in veel verschillende modellen met verschillende functies verkrijgbaar zijn. En een van de belangrijkste onderscheidende punten voor deze commerciële koelsystemen is inloop condensors.

Walk-in condensors zijn verschillende vormen van condensors die units ondersteunen en het voor u mogelijk maken om te profiteren van deze uitstekende machines. Hoewel er veel modellen zijn, zijn de drie belangrijkste typen; op zichzelf staand, afgelegenEn multiplex. Laten we meer ingaan op walk-in condensors om erachter te komen welke het meeste voordeel kunnen opleveren voor uw bedrijf.

Een overzicht van inloopcondensors

Walk-in koeling is hoofdzakelijk verdeeld in twee categorieën; inloopvriezers en inloopkoelers. Hoewel ze heel verschillend zijn in hun diensten, lijken ze qua structuur behoorlijk op elkaar en werken ze samen om een ​​bedrijf draaiende te houden. (Misschien wilt u meer gedetailleerde informatie over walk-ins zien in onze blogpost.) Inloopkoeler-condensatie-units en inloop-vriezer-condensorunits verschillen dus niet al te veel in hun functies en machines, behalve de reeksen van temperatuur waartegen ze bestand zijn.

Walk-in vriezercondensors en -verdampers en andere vriezercomponenten zullen natuurlijk beter bestand blijken te zijn tegen lagere temperaturen. Condensors zijn een van de belangrijkste componenten van walk-in units, en naast verdampers en compressoren vormen deze elementen werkende walk-in koeling. Walk-in condensors zijn cruciaal voor de goede werking van andere onderdelen, dus u moet het type kiezen dat u het meest zal helpen.

Typen inloopcondensatoren

Er zijn drie primaire modellen in condensors die u moet kennen voordat u een aankoop doet: op zichzelf staand, op afstandEn multiplex. Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van deze eenheden.

1. Zelfstandige inloopcondensors

Zelfstandige walk-in condensors zijn de meest voorkomende soorten condensors vanwege hun gebruiksgemak. Ze worden geïdentificeerd als op zichzelf staand omdat ze de condensor en de verdamper in de walk-in koelunit bevatten. Ze hebben veel voordelen die bijdragen aan hun prevalentie en enkele nadelen die problematisch kunnen zijn voor uw bedrijf.

Voordelen van zelfstandige inloopcondensors

 • Eenvoudig in te stellen en gemakkelijk te gebruiken. Deze modellen zijn relatief eenvoudig te bedienen. Het enige wat u hoeft te doen is de stekker in het stopcontact te steken en te beginnen met organiseren. Distributeurs zullen u voorzien van alles wat u nodig heeft om de machine op gang te krijgen. Er zijn geen extra werkzaamheden of aankopen nodig.
 • Mobiliteit is een groot pluspunt bij deze inloopkoelunits. Ze kunnen gemakkelijk van de ene locatie naar de andere worden verplaatst. Huurt u de ruimte voor uw bedrijf en gaat u op een dag verhuizen, dan zullen deze inloopkoelunits geen problemen opleveren bij uw verhuizing.
 • Reiniging en onderhoud zijn moeiteloos met deze inloopkoelunits omdat alles op één plek staat.

Nadelen van zelfstandige inloopcondensors

 • Het geluid kan te veel zijn als uw keuken erg klein is. Hoewel het een uitdaging kan zijn voor uw werknemers, kan het ondraaglijk zijn voor uw klanten, vooral als er geen goede geluidsisolatie is in uw restaurant.
 • Ventilatie moet top zijn om deze units goed te laten functioneren. Zelfstandige walk-in condensors kan oververhit raken, vooral in de zomer. Je hebt een degelijk ventilatiesysteem en een goede airconditioning nodig om de warmte in je keuken in evenwicht te houden.
 • Hoewel al deze problemen beheersbaar zijn, moet u er rekening mee houden dat een overbelaste airconditioning uw elektriciteitsrekening zal verhogen.
Inloopcondensor -Master-Bilt MHMD010AB 22" Koelsysteem op afstand - Chef's Deal

2. Inloopcondensors op afstand

Externe walk-in condensors zijn geweldige alternatieven voor zelfstandige modellen. Deze walk-in condensors zijn buiten de unit gebouwd op een “afgelegen” locatie. Of het nu de kelder of het dak is, de condensor uit de unit hebben heeft voordelen.

Voordelen van op afstand bedienbare condensors

 • Er komt meer opbergruimte vrij wanneer de condensor uit de binnenkant van de koeler of de vriezer wordt gehaald.
 • Condensors zijn meestal de meest luidruchtige onderdelen van de units. Externe modellen zullen dit probleem oplossen en het lawaai uit uw service- en werkruimten verwijderen.
 • Condensors zijn verantwoordelijk voor de meeste warmte die inloopkoelunits afgeven. Externe modellen helpen uw airconditioning efficiënter te werken en verminderen de behoefte aan extra ventilatie.

Nadelen van op afstand bedienbare condensors

 • Het instellen van een walk-in koelunit zal een grotere uitdaging zijn, omdat u de verbinding tussen de unit en de externe condensor moet maken.
 • Aanvullende installatievereisten en kabels kunnen uw kosten verhogen.
 • Als u geen goede locatie heeft voor de externe walk-in condensor, kan uw unit last hebben van externe factoren en beschadigd raken.
 • Onderhoud vereist extra stappen omdat de onderdelen van de walk-in unit zich op verschillende locaties bevinden.

3. Multiplex inloopcondensors

Multiplex walk-in condensors units zijn binnenshuis gebouwd en bevatten meerdere condensors. Ze zijn zeer flexibel in hun service aangezien ze kunnen dienen als condensor voor meerdere machines. Deze walk-in condensorunits verminderen het aantal condensors dat buiten moet worden geplaatst en bieden unieke voordelen.

Voordelen van Multiplex Walk-in condensors

 • Deze walk-in condensors staan ​​bekend om hun milieuvriendelijke werking. Omdat multiplexeenheden meer dan één apparaat kunnen ondersteunen, doet u meer met minder en verkleint u zo uw ecologische voetafdruk zo veel mogelijk.
 • Multiplex units zullen binnenshuis de broodnodige ruimte voor u openen.
 • Energie-efficiëntie is een ander kenmerk van multiplex walk-in condensors. Ze zullen uw rekeningen verlagen door de energie-uitgaven aan te passen aan de vraag en op de lange termijn financieel betrouwbaar blijken te zijn.
 • Strakke temperatuurprecisie is een van de bekendste voordelen van multiplexeenheden.

Nadelen van Multiplex Walk-in condensors

 • Het opzetten van multiplex units vereist een groot aantal leidingen. Het grondwerk dat nodig is om deze eenheden operationeel te krijgen, kan duur en uitdagend zijn.

Conclusie

Walk-in condensors zijn de essentiële elementen die walk-in units vormen. Hoofdzakelijk zijn er drie soorten walk-in condensatie-units onder de vele soorten waaruit u kunt kiezen. Ze hebben allemaal unieke voordelen waarvan u kunt profiteren en enkele nadelen waar u op moet letten voordat u koopt.

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Inbouwkoelkast
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart