Vereisten en tips voor coole inlooplocaties

Inloopkoelers en -vriezers zijn onmisbare eenheden voor een breed scala aan bedrijven, variërend van hotels en restaurants tot gezondheidszorg en vaccinatieklinieken. Inlooplocatie-eisen zijn een onderwerp met betrekking tot de plaatsing van deze vitale eenheden binnen de faciliteit. Om hun efficiëntie en levensduur te verbeteren, moet u op een paar details letten, en de locatie is daar een van. U kunt ons hoofdartikel over walk-in units raadplegen voor meer informatie over de andere aspecten. De onderstaande vereisten voor de inlooplocatie helpen u bij het ontwerpen van uw ruimte in overeenstemming met de codes en op een optimale manier voor een efficiënte werking.

Vereisten en overwegingen voor de inlooplocatie draaien voornamelijk om de algemene plaatsing van de unit. Tijdens het shoppen zie je dat de units zijn ingedeeld in binnen- of buitenmodellen. Beide versies hebben hun unieke voordelen en enkele nadelen, afhankelijk van uw situatie.

Indoor Walk-In Unit Pro’s

 • Gemakkelijke toegang is het belangrijkste voordeel van deze modellen. Geïnstalleerd in uw keuken, zal uw personeel gemakkelijk in en uit de unit lopen. Bovendien zet je inkomende producten ook sneller over.
 • Schoonmaken is gemakkelijker voor binnenunits dankzij hun toegankelijkheid en het feit dat ze minder gevoelig zijn voor externe omstandigheden dan hun tegenhangers buitenshuis.
 • Aangezien het zich al binnen uw vestiging bevindt, is er geen extra beveiliging nodig om uw machines te beschermen.

Inloopunit voor binnen Cons

 • Verhoogde temperaturen in de keuken kunnen een probleem zijn bij binnenunits. Walk-ins zijn meestal zware machines die nooit worden uitgeschakeld. Als zo’n grote machine constant in uw ruimte aan het werk is, zullen de temperaturen onvermijdelijk stijgen. Bij deze optie is een deugdelijk ventilatiesysteem een ​​must.
 • In veel staten is het vereist dat u uw apparaat op een afstand van 5 cm van de omringende muren en ten minste 15 cm van het plafond plaatst. Deze codes kunnen een grote vraag zijn voor kleine ruimtes. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om een ​​binnenunit aan te schaffen.

Outdoor Walk-In Unit Pro’s

Zelfstandige modulaire inloopkoeler
 • De ventilatie is aanzienlijk eenvoudiger voor buitenunits. De lucht kan direct worden uitgeblazen, waardoor de complexe ventilatiesystemen deels en hoge temperaturen geheel komen te vervallen.
 • Buitenunits omzeilen de vereisten voor een inlooplocatie voor binnenunits en besparen u de broodnodige ruimte binnen het werkgebied.

Inloopunit voor buiten Cons

 • Er zijn aanvullende voorzorgsmaatregelen en beveiliging nodig om uw eenheid te beschermen tegen natuurlijke gevaren en diefstal.
 • Toegang kan een probleem zijn met buitenunits. Vereisten en codes voor inlooplocaties maken het mogelijk om dit probleem op te lossen met ingebouwde eenheden, maar u zult nog steeds extra maatregelen moeten nemen om gemakkelijke toegang te behouden.

Vereisten voor inlooplocaties en algemene tips

Er zijn verschillende codes met betrekking tot vereisten voor inlooplocaties. Deze codes kunnen van staat tot staat verschillen, maar er zijn enkele standaardrichtlijnen en cijfers, evenals enkele handige tips die u kunt gebruiken als basis voor uw voorbereidingen. Raadpleeg uw lokale regelgeving voordat u definitieve beslissingen neemt.

 • Voor een goede luchtstroom moeten inloopunits voor binnen 5 cm van de muren en minstens 15 cm van het plafond worden geplaatst.
 • Zorg ervoor dat de deur niet geblokkeerd is en dat er een gemakkelijke toegang tot de unit is. Inlooplocatie-eisen omvatten ook de toegankelijkheid van de walk-ins, en in veel richtlijnen staat dat je moet zorgen voor een goede toegang voor het personeel.
 • Condensors zijn een belangrijk aspect van vereisten voor inlooplocaties. Of ze nu binnen of buiten worden geplaatst, ze hebben specifieke ventilatiebehoeften. U kunt ons artikel gewijd aan condensors lezen voor meer informatie over wat uw etablissement mogelijk nodig heeft. Zorg ervoor dat u contact opneemt met de verkoper om de specifieke vereisten van de condensor te achterhalen, aangezien deze kunnen variëren.
 • Verdampers zijn andere belangrijke onderdelen van inloopunits. Hun plaatsing beïnvloedt de temperatuur en gezondheid van uw machines. Zorg ervoor dat u ze niet boven de deur plaatst of op plaatsen waar producten ze kunnen blokkeren. Terwijl de eerste bevriezing kan veroorzaken met constante veranderingen in vochtigheid en warmte, kan de laatste de luchtstroom volledig blokkeren en ervoor zorgen dat uw verdamper defect raakt.
 • Plaats het apparaat uit de buurt van andere machines die warmte en vet afgeven. De deeltjes en warmte die worden uitgestoten door fornuizen en friteuses kunnen de levensduur van uw andere apparaten beïnvloeden. Hoewel dit geen officiële inlooplocatievereiste is, zou het slim zijn om dergelijke eenheden uit elkaar te plaatsen.
 • Houd rekening met klimaatfactoren bij het kiezen van de plaats van uw inloopkast. Vereisten voor inlooplocaties zijn meestal gericht op het gezond en gezond houden van de machines. Als u vanuit een koude regio opereert, kunt u investeren in een buitenunit en het weer in uw voordeel gebruiken. Als u zich echter in een warme omgeving bevindt, moet u op uw hoede zijn voor fluctuerende temperaturen en langdurige hittegolven. Deze kunnen uw machines slecht beïnvloeden, vooral als ze buiten worden geplaatst. Zorg ervoor dat u maatregelen neemt om deze problemen tegen te gaan of vermijd ze door uw apparaat binnen te plaatsen.

Conclusie

De vereisten voor een inlooplocatie omvatten veel details, variërend van de plaatsing van de totale unit tot de plaatsing van de componenten, zoals de condensor en de verdamper. Door aandacht te schenken aan de basisrichtlijnen en u te houden aan de lokale voorschriften die uw regio mogelijk heeft, kunt u ervoor zorgen dat u uw apparaat op de best mogelijke plek plaatst.

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Inbouwkoelkast
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart