Waarom maakt mijn Viking-koelkast geluid?

De koelkasten van vandaag zijn zo veel stiller dan hun oudere tegenhangers dat het horen van enig geluid opzienbarend kan lijken. Maar wanneer moet u zich zorgen maken over een Viking-koelkast die geluid maakt en welke geluiden duiden op een normale werking? Van klikken tot piepjes, we ontcijferen de bron en betekenis van het geluid van een Viking-koelkast.

Problemen oplossen met een Viking-koelkast die geluid maakt

Dus in dit tijdperk van stille apparaten, hoe hard moet een koelkast zijn? De meeste koelkasten maken een bepaald niveau van hoorbaar geluid dat deel uitmaakt van de normale werking. We zullen bekijken wat die geluiden zijn en wanneer een geluid makende Viking-koelkast op een storing kan duiden.

Viking koelkast klikkend geluid

Moderne koelkasten gebruiken elektronische bedieningselementen voor tal van bewerkingen en veel van deze bedieningselementen kunnen een klikgeluid maken bij het in- en uitschakelen. Een klikkend geluid van een Viking-koelkast kan optreden wanneer de bedieningselementen van de vriezer de compressor aan en uit zetten of wanneer de ontdooicyclus begint of stopt. Klikgeluiden stoppen meestal na enkele seconden.

Als u een aanhoudend klikkend geluid hoort dat niet stopt, is het mogelijk dat de waterleiding of de waterinlaatklep van de koelkast los zit. Controleer de verbinding van de waterleiding om er zeker van te zijn dat deze goed vastzit en niet kapot is.

Borrelend of stromend water

Een Viking-koelkast die geluid maakt dat klinkt als gorgelen, kan optreden als er water naar de ijsmachine stroomt om ijs te maken. Evenzo kunt u ook een gorgelend geluid horen wanneer vloeibaar koelmiddel door de verdamper en warmtewisselaar van de koelkast stroomt.

Als u echter plassen in of rond de koelkast opmerkt, kan dit wijzen op een probleem met het ontdooisysteem. Overmatige condensatie kan betekenen dat de pakking rond de koelkastdeur vuil of gescheurd is, waardoor koude lucht kan ontsnappen. We raden een professionele service aan om het ontdooisysteem te beoordelen of een gescheurde pakking te vervangen.

Luid bonkend geluid

Hoe verrassend een hard bonkend geluid uit de koelkast ook kan zijn, het gebeurt meestal als er ijsblokjes in de ijsemmer vallen. Dit maakt deel uit van de normale koelkastfunctie en kan elke keer gebeuren als de ijsmachine ijs maakt.

Koelkast Maakt Trillend Geluid

De compressor van een koelkast kan tijdens het werken een trillend geluid maken. Dit duidt meestal niet op een probleem en zou moeten stoppen als de compressor uit staat. Een constant trillend geluid kan echter wijzen op een los onderdeel, een defecte ventilatormotor of een teken zijn dat de koelkast niet waterpas staat. Trillende geluiden kunnen ook optreden als de koelkast te dicht bij een muur of kast staat.

Controleer uw koelkast om er zeker van te zijn dat alle planken en laden aan de binnenkant goed vastzitten en dat deze zich op ten minste 2-4 inch van elk oppervlak bevindt. Als de koelkast niet waterpas staat, raadpleeg dan uw gebruikershandleiding om te bepalen hoe u de poten goed kunt afstellen.

Als je eenmaal hebt gecontroleerd of je koelkast waterpas staat met de grond, luister dan aandachtig om de bron van het geluid te lokaliseren. Als de trilling uit het compressorcompartiment komt, is deze mogelijk defect. Vanwege de complexiteit van reparaties waarbij de compressor betrokken is, wordt professionele service indien nodig ten zeerste aanbevolen.

Viking koelkast blijft piepen

Dus waarom blijft mijn Viking-koelkast piepen? Deze geluiden zijn alarmen die continu piepen als er een verandering in functie is. Hier zijn enkele van de meest voorkomende redenen waarom het alarm van uw Viking-koelkast piept:

 • Koelkastdeur stond open
 • De temperatuur van de vriezer of koelkast is te hoog of te laag
 • Thermistor of andere sensor werkt niet goed

Het sluiten van de koelkastdeur of het aanpassen van de interne temperatuur kan deze problemen eenvoudig oplossen. Een defecte thermistor of koelkastsensor vereist echter professionele reparatie.

Viking koelkast draait constant

Een koelkast die constant draait, werkt harder om zijn normale functie uit te voeren. Dit kan wijzen op een groter probleem dat kan leiden tot een aanzienlijke storing en een professionele beoordeling vereist.

Evenzo kan een hoog geluid van een Viking-koelkast wijzen op een probleem met de verdamperventilator. Ook een defecte verdamperventilator van een Viking-koelkast vereist onmiddellijke aandacht om de vriezer goed te laten afkoelen.

Als experts op het gebied van koelkastreparatie kan het team van Aviv Service Today helpen bij het beoordelen van een Viking-koelkast die lawaai maakt. Bel ons vandaag nog voor snelle en betrouwbare service.

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Inbouwkoelkast
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart