Dual-Temp koeling Soorten en voordelen – Chef’s Deal

Dual-temp koeling systemen zorgen voor het handhaven van verschillende temperaturen binnen dezelfde opslagruimte. De meeste etablissementen werken met een scala aan producten die verschillende graden van koeling nodig hebben om veilig te worden bewaard. Misschien heb je een vriezer en een koelkast apart nodig om al je producten in op te bergen. Aan de andere kant wordt dual-temp koeling geleverd met meerdere secties binnen de unit om ruimte te creëren voor verschillende temperaturen. Het naast elkaar bestaan ​​van twee mogelijkheden in één product maakt deze systemen erg populair bij bedrijfseigenaren.

Wat is Dual Temp-koeling?

Dual-temp koeling verwijst naar een systeem dat verschillende temperatuurgebieden binnen dezelfde machine bevat. Hoewel ze vaak worden ingedeeld als koelkasten en diepvriezers, is het ook mogelijk om modellen te vinden met meerdere koelers of diepvriezers.

Voordelen van koeling met dubbele temperatuur

Hoewel ze misschien niet geschikt zijn voor grootschalige bedrijven, bieden deze systemen veel voordelen.

 • Vloer ruimte die in de keuken nodig is voor commerciële apparatuur kan dankzij deze compacte modellen aanzienlijk worden verminderd. Commerciële koelsystemen zijn vaak de grootste apparaten die u in een commerciële keuken tegenkomt, en door deze twee functies in één machine te verpakken, bespaart u veel ruimte.
 • Lagere energierekeningen zijn een groot voordeel voor het bedienen van één compacte machine in plaats van twee koelunits. Hoewel ze meerdere doelen dienen, zijn dual-temp koelunits nog steeds enkele machines, en deze bijzonderheid zal ook op uw rekeningen terugkomen.
 • Budgetvriendelijk opties zijn vrij belangrijk in de beginfase van het starten van een bedrijf, en een dubbele uitzendeenheid kan uw budget verlichten door het deel van twee afzonderlijke machines in één lichaam te doen.
 • Gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden dankzij de beheersbare structuur. Hoewel dit voordeel in eerste instantie misschien niet hoog op uw lijst staat als u weinig personeel heeft en niet te veel producten, kan minder gedoe met apparatuuronderhoud op de lange termijn een goede zaak zijn.
 • Makkelijker producten vinden in snelle keukens. Als u een klein bedrijf heeft met een snel servicetempo, is het handig om alles op één plek te hebben.
 • Het vermogen om stel verschillende temperaturen in aparte compartimenten binnen dezelfde eenheid in kan u in staat stellen producten dicht bij elkaar te bewaren met aanvullende vereisten. Hoewel het misschien niet zo veel lijkt, zal deze functie zeker de efficiëntie van uw keuken verhogen.

Soorten koeling met dubbele temperatuur

1. Dual temp-systemen worden gebruikt in een verscheidenheid aan koelmachines.

 • Bereik-ins zijn de meest voorkomende dual-temp modellen op de markt. Het combineren van een vriezer en een koelkast in één machine is erg populair bij huishoudens en kleine bedrijven.
 • Wijnkoelers van verschillende typen maken ook gebruik van deze technologie. De verschillende temperatuurzones gecreëerd en onderhouden door afzonderlijke verwarmingseenheden stellen gebruikers in staat om verschillende soorten wijnen in hun koelbox te bewaren zonder de smaak en kwaliteit van het ene type op te offeren voor het andere. Wijnkoelkasten met dubbele temperatuur – wijnkoelers met zones zijn vrij gebruikelijk en de meeste units hebben een elektronisch paneel voor eenvoudige temperatuuraanpassing.

2. Dual-temp koelmodellen worden ook geclassificeerd op basis van het aantal secties/deuren dat ze hebben. Deze classificatie kan u helpen een idee te krijgen van hun grootte en te beslissen of ze geschikt zijn voor uw keuken.

 • Enkele sectie modellen zijn de meest voorkomende en ze zijn te vinden in een reeks omgevingen, waaronder eenvoudige huishoudelijke keukens. Ze omvatten twee compartimenten van kleinere afmetingen in één eenheid. Hoewel de energierekening hiermee laag zal zijn, is het belangrijk om in gedachten te houden dat uw ruimte ook beperkt zal zijn.
 • Dubbele sectie modellen verschillen van hun tegenhangers met één sectie door hun zones op volledige grootte. De verschillende temperatuurcompartimenten zijn naast elkaar geplaatst met twee deuren in plaats van halve constructies. Deze versie biedt meer opbergruimte en neemt tegelijkertijd meer ruimte in beslag in je keuken.
 • Driedubbele Sectie modellen zijn vergelijkbaar met tweedelige modellen wat betreft hun compartimenten van volledige grootte, maar ze hebben een extra opbergvak. U kunt investeren in een driedelige kast als u een extra vriezer of koelkast nodig heeft.

3. Compressorlocatie met Dual-Temp koelkasten

Compressoren zijn vitale onderdelen van koelunits en ze moeten worden overwogen voordat u een aankoop doet. Dual-temp-modellen worden meestal gekozen vanwege hun compacte afmetingen en betrouwbaarheid. Om de efficiëntie en levensduur van uw machine te maximaliseren, moet u ervoor zorgen dat u de juiste compressor heeft.

 • Bodem gemonteerd compressoren verwijzen naar compressoren die aan de onderkant van de unit zijn geplaatst. Deze versies hebben de voorkeur vanwege het gemak van onderhoud en reiniging. Toch kunnen ze vaak verstopt raken als de keuken stoffig is of gevuld is met bezinksel van verschillende ingrediënten.
 • Op de bovenkant gemonteerd compressoren hebben de compressor aan de bovenkant van de unit. Door de plaatsing kan het apparaat aan de meeste sedimenten ontsnappen, maar wordt het moeilijker te onderhouden. Het is ook belangrijk om te onthouden dat hete lucht stijgt, en als u niet genoeg ruimte boven de compressor heeft, kan dit een negatieve invloed hebben op de levensduur van de machine.
 • Compressoren op afstand verwijzen naar, zoals de naam al doet vermoeden, op afstand gestationeerde compressoren. U kunt een externe compressor gebruiken als u een buitenruimte heeft, zoals een dakterras of een extra kamer. Dankzij de “afgelegen” vermindert u het geluid en de hitte in uw keuken aanzienlijk en verhoogt u de efficiëntie van uw personeel.

Conclusie

Dual-temp koeling is een geweldige oplossing voor kleine en snelle keukens. Het biedt ondernemers veel voordelen en maakt het werk van het personeel gemakkelijker door zijn compacte en eenvoudige structuur. U kunt dit soort machines in veel omgevingen gebruiken, variërend van uw huis tot kleine cafékeukens en hotelkamers.

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Inbouwkoelkast
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart