Whirlpool koelkastdeur blijft niet gesloten

Is het je opgevallen dat de deur van je Whirlpool koelkast niet meer dicht blijft? Het kan meer zijn dan alleen een ongemak, vooral wanneer u voedsel koud probeert te houden. Wist je dat er verschillende redenen zijn waarom dit kan gebeuren? Als u het probleem tot op de bodem wilt uitzoeken, lees dan verder voor enkele mogelijke verklaringen.

Waarom de deur van uw Whirlpool koelkast niet gesloten blijft

Zodat de deur van je Whirlpool koelkast niet dicht blijft? We zijn hier om te helpen met enkele van de meest voorkomende problemen, bekijk ze hieronder!

Pakkingsproblemen

Een reden waarom uw Whirlpool-koelkast niet gesloten blijft, is dat de pakking of verzegeling rond de deur beschadigd is. De pakking kan ook uit zijn plaats worden getrokken. Als het niet afdicht, voorkomt het de natuurlijke aanzuiging die optreedt wanneer de pakking zich op de koelkast sluit, waardoor deze los kan blijven zitten.

Een beschadigde pakking kan er ook voor zorgen dat er koele lucht ontsnapt, waardoor de koelkast harder moet werken om koud te blijven. U wilt de pakking controleren op scheuren, scheuren of plaatsen waar deze los kan raken. Als de pakking beschadigd is, moet deze worden vervangen.

Een vuile pakking kan ook problemen met de afdichting veroorzaken. Maak het schoon met een vochtige doek en een sopje. Veeg de hele pakking schoon en kom in alle hoeken en gaten. Zodra het schoon is, spoelt u het af met schoon water en droogt u het volledig af. Als u na het schoonmaken schade opmerkt, moet u deze vervangen.

Problemen met de uitlijning van de deur

Als de deur van uw koelkast niet goed gesloten blijft, kan dit ook komen doordat de deur niet goed is uitgelijnd. Dit kan gebeuren als de koelkast wordt gestoten of verplaatst. Om dit op te lossen, moet u de scharnieren aanpassen. Open eerst de deur en draai vervolgens de schroeven los die het scharnier op zijn plaats houden. Verplaats vervolgens de deur totdat deze goed is uitgelijnd en draai vervolgens de schroeven vast.

Iets blokkeert de deur

Soms is de reden dat de deur niet gesloten blijft, dat iets hem blokkeert. Dit kan een etenswaar zijn die voor de deur staat, maar ook iets anders zoals een doos of tas. Hoe het ook zij, u moet alles wat de deur blokkeert verwijderen, zodat deze goed kan sluiten.

Bekijk deze gids om uw koelkast te organiseren en te voorkomen dat items hem in de toekomst blokkeren.

Koelkast is niet waterpas

Een andere reden waarom de deur niet dicht blijft, is dat de koelkast niet waterpas staat. Als de koelkast niet waterpas staat, kan de deur openzwaaien. Het kan ook voorkomen dat het goed afdicht. Om dit op te lossen, moet je de koelkast waterpas zetten. Dit doe je door de pootjes aan de onderkant van de koelkast te verstellen.

Dit zijn enkele van de meest voorkomende redenen waarom de deur van uw Whirlpool koelkast niet gesloten blijft. Als u andere problemen heeft, zoals uw koelkast die niet koud blijft, bel dan de koelkastreparatieprofessionals van Aviv Service Today voor hulp. We zouden in staat moeten zijn om het probleem te diagnosticeren en uw koelkast binnen de kortste keren weer goed te laten werken!

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Inbouwkoelkast
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart