Waarom uw GE-koelkast niet koud blijft

Een warme koelkast kan een kostbaar probleem zijn als u er niet meteen mee omgaat. Dus als uw GE-koelkast niet koud blijft, is het in uw eigen belang om de oorzaak van het probleem te vinden en op te lossen. Gelukkig zijn we hier met enkele eenvoudige tips die u tijd en geld kunnen besparen op verloren voedsel.

Redenen waarom uw GE-koelkast niet koud blijft

Onjuiste koelkasttemperatuurinstellingen

De eenvoudigste oplossing voor een GE-koelkast die van binnen niet koud genoeg is, is om de temperatuurinstellingen te controleren. Als de interne temperatuur van de koelkast te hoog is ingesteld, kan dit de reden zijn waarom het niet zo koud is als zou moeten.

GE stelt voor om uw koelkast in te stellen op de aanbevolen temperatuur in de gebruiks- en onderhoudsgids van uw model, die ergens tussen 35°-38° F zou moeten zijn. Gebruik een koelkastthermometer als uw model geen digitaal display heeft dat de huidige temperatuur binnenin weergeeft.

Koelkast Is Te Leeg

Het hebben van een bepaald aantal items in de koelkast helpt het koud te blijven, net zoals ijsblokjes dranken koud houden. Elke koelkast heeft een inhoud van een kubieke voet die ook wordt beschreven in de gebruiks- en onderhoudsgids.

Zoals de meeste fabrikanten raadt GE aan om uw koelkastgedeelte voor ongeveer 3/4 vol te houden. Als er niet genoeg artikelen worden bewaard, zal uw koelkast harder moeten werken om koel te worden en te blijven.

Koelkast Is Te Vol

Aan de andere kant kan het te vol houden van uw koelkast ook leiden tot ernstige koelingsproblemen. Als dit het geval is, kunnen te veel artikelen in de koelkast de luchtstroom tussen het koel- en vriesgedeelte blokkeren.

Koele lucht wordt gegenereerd in het vriesgedeelte en komt het vershoudgedeelte binnen via een ventilatieopening. Door uw koelkast voor ongeveer 3/4 vol te houden, kunt u ervoor zorgen dat deze ventilatieopening niet verstopt raakt.

Koelkastdeur gaat niet dicht

Koelkastdeuren moeten volledig dicht zijn om koude lucht binnen en warme lucht buiten te houden. Als de deur niet helemaal gesloten is, of als de deurpakking vuil of beschadigd is, kan er geen goede afdichting ontstaan.

Een gemakkelijke manier om dit te testen, is door een stuk papier tussen het apparaat en de deurpakking te plaatsen en de deur vervolgens te sluiten. Als u het papier er gemakkelijk uit kunt trekken, moet uw pakking worden schoongemaakt of vervangen. Probeer altijd eerst schoon te maken door de afdichtingen af ​​te vegen met een doek of spons en warm water.

GE koelkastspoelen moeten worden schoongemaakt

Omdat condensorbatterijen van koelkasten meestal verborgen zijn, is het moeilijk te onthouden dat ze schoon en stofvrij moeten blijven om efficiënt te kunnen werken. Na verloop van tijd verzamelen stof en vuil zich op de spoelen en kunnen ervoor zorgen dat de koelkast niet meer zo efficiënt werkt.

Verminderde koelefficiëntie kan leiden tot lagere temperaturen en uiteindelijk tot een totale storing van het koelsysteem. Gelukkig is dit een gemakkelijk probleem om te voorkomen! Volg gewoon onze stapsgewijze instructies voor het reinigen van condensorspiralen van koelkasten.

Kapotte GE koelkastonderdelen

Als al het andere faalt, heeft uw koelkast mogelijk een of meer kapotte onderdelen die uw koelingsproblemen veroorzaken. Enkele van de meest voorkomende defecte koelkastonderdelen zijn de verdamperventilatormotor, de condensorventilatormotor en de compressor.

Aangezien het vervangen van deze onderdelen vaardigheid en ervaring vereist, raden we aan een professional in te huren om een ​​diagnose te stellen en elk belangrijk onderdeel te vervangen.

Als uw GE-koelkast na het volgen van deze instructies niet koud blijft, is dit misschien het moment om de koelkastreparatieservice van de professionals van Aviv Service Today te bellen. We staan ​​klaar om het probleem op te lossen en uw koelkast weer ijskoud te maken!

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Inbouwkoelkast
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart