5 redenen waarom farmaceutische koeling belangrijk is

Farmaceutische koeling producten zijn speciaal ontworpen om geneesmiddelen op te slaan en ze zijn onmisbaar voor veel instellingen, variërend van gezondheidsklinieken tot apotheken en laboratoria. Ze kunnen worden gebruikt voor het opslaan van medicijnen, vaccins (vooral belangrijk tijdens een pandemie), chemicaliën voor experimenten en dergelijke producten.

Farmaceutische koeling producten omvatten speciaal vervaardigde koelkasten en diepvriezers. Vriezermodellen zijn fundamenteel vergelijkbaar met koelkasten, maar met lagere temperatuurinstellingen. Deze units slaan meestal items op die een delicaat evenwicht vereisen, en het ontbreken van deze machines in uw etablissement kan een bedreiging vormen voor uw dure en belangrijke geneesmiddelen. Het is daarom van cruciaal belang dat u beschikt over de benodigde apparatuur om consequent een gastvrije omgeving te bieden voor de bijzondere items die u wilt opslaan.

Wat is een koudeketen in de medische industrie

Koude ketting is een uitdrukking die vaak wordt gebruikt als het gaat om farmaceutische koeling. Het wordt meestal gebruikt in verband met vaccins en sommige medicijnen. De term verwijst naar de noodzaak om een ​​koude omgeving voor het product te behouden vanaf het begin, de fabricage tot het einde, de levering aan de klant/patiënt. Er is een grote verantwoordelijkheid bij elke stap, en farmaceutische koelproducten helpen ervoor te zorgen dat de reis van het product in deze “koude keten” wordt uitgevoerd.

De kenmerken van farmaceutische koeling

Farmaceutische koelkasten en diepvriezers zijn ontworpen voor verschillende omgevingen en op basis van de intensiteit van de werkomgeving kunnen ook hun grootte, functies en capaciteit veranderen. De volgende kenmerken zijn in veel modellen terug te vinden, waarmee ze zich onderscheiden in de branche. Afhankelijk van uw prioriteiten, kunt u een model opsporen met de kwaliteiten die u nodig heeft en de opslagbehoeften van uw lijst schrappen.

 • Nauwkeurige temperatuurinstellingen zijn de belangrijkste functie. Chemicaliën, vaccins en andere medische en experimentele producten vereisen speciale temperatuurinstellingen. Meestal wordt van hen verwacht dat ze een stabiele temperatuur handhaven tussen 36ºF en 46ºF gradenmet betrekking totes. Hoewel deze temperatuurvereiste voor sommige chemicaliën en vaccins kan veranderen, dient u uw leverancier te raadplegen over de behoeften van uw specifieke producten.
 • Temperatuurbewaking is een uitbreiding van temperatuurregeling. Met farmaceutische koeling heeft u meer controle over uw machine en een grotere verantwoordelijkheid vanwege de inhoud van uw koelkast. Met temperatuurbewaking kan de koelkast of vriezer u waarschuwen als de temperatuur buiten het beoogde bereik valt. Deze functie is uiterst belangrijk, omdat u met tijdig ingrijpen veel van uw producten kunt redden.
 • Veiligheidssloten zijn bedoeld om ongeoorloofde toegang tot de inhoud van uw koelkast te voorkomen. Farmaceutische producten zijn meestal erg duur en mogelijk gevaarlijk. Het is belangrijk om maatregelen te nemen om uw producten te beschermen tegen diefstal of slechte behandeling. De meeste sloten zullen u waarschuwen bij inbraak en ongeoorloofde acties.
 • Gegevensverzameling is een van de andere belangrijke kenmerken van farmaceutische koelkasten. Deze units zijn in staat om gegevens voor u digitaal op te slaan, of het nu gaat om de monsters die u vasthoudt of om het onderzoek in het algemeen. Dankzij deze functie bespaart u veel tijd op papierwerk.
 • De automatische ontdooifunctie is aanwezig in bijna alle farmaceutische koelproducten om de inhoud van de unit te beschermen.

Soorten farmaceutische koelkasten en diepvriezers

Farmaceutische koeling - Chef's Deal, Accucold ACR1415RH 24inc farmaceutische koelkast met glazen deur, 14 cu. ft.

Er zijn verschillende maten, vormen en capaciteiten waaruit u kunt kiezen wanneer u investeert in farmaceutische koeling.

 • Bereikbare farmaceutische koeling modellen zijn de meest voorkomende modellen. Ze zijn langer; dus nemen ze meer ruimte in beslag. Ze kunnen worden geleverd met glazen of massieve deuren, afhankelijk van uw voorkeur.
 • Onderbouw modellen zijn perfect voor kleinere omgevingen. Je kunt ze gebruiken om de producten die je het meest gebruikt op te bergen en ze gemakkelijk onder je toonbank te bereiken. Vergeet echter niet dat u nog steeds ademruimte moet creëren om het apparaat goed te laten functioneren.
 • Aanrecht farmaceutische koeling zijn ook zeer compact en handig. Je kunt kiezen voor een aanrechtmodel als je niet veel capaciteit nodig hebt.
 • Draagbare modellen zijn geschikt voor meer dynamische omgevingen. Operatiekamers, laboratoria en klinieken kunnen profiteren van de mogelijkheid om de chemicaliën en medicijnen van de ene plaats naar de andere te vervoeren zonder ze uit hun opslagruimte te halen.

Thuiskoelkasten versus farmaceutische koeling

Aangezien koelkasten voor thuisgebruik goedkoper zijn dan farmaceutische koeling, vragen de meeste ondernemers zich af waarom ze voor de duurdere optie zouden moeten kiezen, vooral als hun vestiging klein is. Hoewel de initiële prijs misschien onnodig lijkt, zullen farmaceutische koelkasten op de lange termijn winstgevender blijken te zijn. Er zijn verschillende redenen waarom deze modellen boven de andere alternatieven uitstijgen:

 • Temperatuurconsistentie kan van vitaal belang zijn bij het bewaren van delicate producten. Farmaceutische koelkasten zijn ontworpen om schommelingen tot een minimum te beperken voor de veiligheid van uw opgeslagen items.
 • In medische koelkasten heerst een gelijkmatige temperatuur. Thuiskoeling handhaaft niet een constant temperatuurniveau in alle delen van de koelkast, dus de producten die u in verschillende delen bewaart, dreigen te bederven.
 • Veiligheidssloten en waarschuwingen zijn onmisbaar als u met zulke dure producten werkt. Hoewel koelkasten voor thuis in eerste instantie de goedkopere optie kunnen zijn, kunt u het verlies van uw vaccins of medicijnen niet betalen. U moet maatregelen nemen om ze te beschermen tegen mogelijke inbraken.
 • Interieurontwerpen van farmaceutische koelkasten zijn bedoeld voor eenvoudig gebruik in omgevingen zoals klinieken en laboratoria. De planken en lades zijn vaak uitneembaar, zodat je ze op de voor jou meest handige manier kunt indelen.
 • Medische koelkasten zijn uitgerust met nauwkeurige digitale thermostaten om te allen tijde de temperatuur van uw unit te meten en weer te geven. Deze gevoelige meetinstrumenten zijn kleine maar belangrijke toevoegingen, omdat ze u in staat stellen de prestaties van uw koelkast te bewaken en de veiligheid van uw producten te waarborgen.
 • Vorst is een groot probleem in koelkasten op huisniveau. Door onvoldoende luchtstroom heeft de achterkant van het apparaat de neiging tekenen van vorst te vertonen, wat de gezondheid van uw producten kan aantasten. Units die zijn vervaardigd voor farmaceutische koeling, zijn ontworpen met dit probleem in gedachten. De luchtstroom wordt in stand gehouden met ventilatoren of kanalen en vorst wordt voorkomen.

Conclusie

Farmaceutische koeling is een delicaat bedrijf, dus u moet aandacht besteden aan elke stap om ervoor te zorgen dat de koelketen wordt gehandhaafd en dat de producten veilig zijn. Nadat u uw behoeften en verwachtingen van de machines hebt beoordeeld, kunt u beginnen met het inrichten van uw bedrijf met de benodigde apparatuur. Zorg ervoor dat je koel en veilig blijft!

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Inbouwkoelkast
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart