8 voedingsmiddelen die je niet in de vriezer moet doen

Sommige etenswaren moet je niet in de vriezer leggen. Als u dat doet, kunt u een puinhoop aan uw handen krijgen – en mogelijk voedselvergiftiging. In deze blogpost bespreken we acht voedingsmiddelen die je nooit moet invriezen. Houd deze tips in gedachten de volgende keer dat u boodschappen doet, zodat u uw eten niet verpest!

Populaire voedingsmiddelen die u niet in de vriezer mag doen en waarom

Welke voedingsmiddelen mogen niet worden ingevroren? Dat beantwoorden we met onze top 8 voedingsmiddelen die je nooit in de vriezer mag leggen!

1. Vlees dat is ontdooid

Kun je ontdooid vlees opnieuw invriezen? Dit is een grote nee-nee. Als het vlees eenmaal ontdooid is, kunnen er bacteriën op gaan groeien. Als je ontdooid vlees opnieuw invriest, kun je voedselvergiftiging oplopen.

Dus, wat moet je doen als je per ongeluk vlees hebt ontdooid? Het beste is om het meteen te koken en dan weer in te vriezen. Dit doodt alle bacteriën die mogelijk zijn gaan groeien.

2. Gefrituurd voedsel

Een verrassend item op onze lijst met voedsel dat niet in de vriezer mag worden bewaard, is gefrituurd voedsel. Gefrituurd voedsel is heerlijk. Maar als je ze probeert te bevriezen, zul je teleurgesteld zijn. Wanneer gefrituurd voedsel wordt ingevroren, kan het paneermeel drassig worden en eraf vallen. En als je gefrituurd voedsel opwarmt, zal het nooit meer zo lekker smaken als toen het voor het eerst gebakken werd.

3. Eieren in de schaal

Misschien heb je recepten gezien voor bevroren eigeel of eiwit. Maar dit is nog een van de voedingsmiddelen die je niet in de vriezer moet doen, omdat het niet veilig is om eieren die nog in de schaal zitten in te vriezen. Wanneer eieren bevriezen, zet het water erin uit en kan de schaal barsten. En als je bevroren eieren probeert te ontdooien, kunnen de dooiers en het wit rubberachtig worden.

4. Zuivelproducten

Kun je melk in de vriezer doen? Zuivelproducten, zoals melk, kaas en yoghurt, kunnen uit elkaar vallen en korrelig worden als ze ingevroren zijn. En hoewel je er nog mee kunt bakken of koken, smaken ze nooit meer hetzelfde als verse zuivelproducten.

5. Groenten en fruit met een hoog watergehalte

Fruit en groenten met een hoog watergehalte, zoals watermeloen, komkommer en courgette, kunnen papperig worden als ze worden ingevroren. Hoewel ze misschien nog steeds veilig zijn om te eten, zal de smaak bijna altijd afnemen als ze worden ingevroren.

6. Gekookte Pasta

Kun je pasta invriezen? Nog een van de voedingsmiddelen die je nooit zou moeten invriezen, is gekookte pasta! Gekookte pasta kan papperig worden als het wordt ingevroren. Bij pasta is de textuur een groot probleem, dus je zult bijna altijd willen voorkomen dat het bevriest.

Voedingsmiddelen die u nooit mag invriezen

7. Jus

Jus kan scheiden en de textuur kan verslechteren wanneer het wordt ingevroren. Dus als u van plan bent om jus te serveren bij uw Thanksgiving-kalkoen, kunt u deze het beste vers maken.

8. Roomtaarten

Slagroomtaarten, zoals pompoen- of custardtaarten, kunnen het beste vers worden genoten. In bevroren toestand kan de room scheiden en waterig worden.

Dus daar heb je het – acht voedingsmiddelen die je niet in de vriezer moet doen! Houd deze tips in gedachten de volgende keer dat u boodschappen doet of kookt, zodat u uw eten niet verpest. Vergeet niet om onze favoriete tips en trucs voor het bewaren van vriezers te bekijken, en bel Aviv Service Today voor elk probleem met een vriezerreparatie!

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Inbouwkoelkast
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart