GE koelkast koelkastdispenser werkt niet

Maakt u zich geen zorgen als uw GE-koelkastdispenser niet werkt! In deze blogpost beschrijven we de meest voorkomende oorzaken van problemen met de GE-koelkastdispenser en hoe deze te diagnosticeren. We dekken bevroren waterleidingen, verstopte waterfilters, kapotte deurschakelaars, defecte dispenserschakelaars en storingen in de controllerkaart. Dus als uw GE-koelkast niet correct water of ijs afgeeft, lees dan verder voor hulp!

GE koelkastdispenser werkt niet

GE-koelkasten zijn een populaire keuze voor huiseigenaren vanwege hun kwaliteit en duurzaamheid. Maar zelfs de beste koelkasten kunnen van tijd tot tijd problemen ondervinden.

Een van de meest voorkomende reparatieproblemen bij koelkasten is dat de water- en ijsdispenser van de koelkast niet correct werkt – er wordt helemaal geen water of ijs afgegeven, of er wordt te veel of te weinig afgegeven. Als u dit probleem ondervindt, lees dan verder om de meest voorkomende oorzaken van GE-koelkastdispenserproblemen te ontdekken.

Bevroren koelkast waterlijn

Een van de meest voorkomende oorzaken van GE-koelkastdispenserproblemen is een bevroren waterleiding. Dit kan gebeuren wanneer de vriezer te koud wordt, waardoor de waterleiding bevriest. Als de waterleiding van uw GE-koelkast bevroren is, ziet u waarschijnlijk ijsvorming aan de binnenkant van uw vriezer en/of op de dispenser zelf.

Als de lijn bevroren is, neem dan deze stappen om de waterlijn van de koelkast te ontdooien:

 1. Haal de stekker uit het stopcontact.
 2. Gebruik een haardroger om het ijs op de waterlijn te smelten. Zorg ervoor dat je de haardroger niet te dicht bij de plastic slang plaatst, omdat deze kan smelten en waterschade kan veroorzaken. Als alternatief kunt u de koelkast loskoppelen en enkele uren laten ontdooien.
 3. Zodra het ijs is gesmolten, sluit u uw koelkast aan en wacht u tot deze is afgekoeld voordat u gaat testen.

Als de waterdispenser nog steeds niet werkt, is er mogelijk een ernstiger probleem met uw dispenser en moet u een GE-reparatietechnicus voor koelkasten bellen.

Verstopte waterfilter

Een andere veelvoorkomende oorzaak van problemen met GE-koelkastdispensers is een verstopt waterfilter. Dit kan gebeuren wanneer het filter vuil wordt of verstopt raakt met vuil, waardoor het water er niet goed doorheen kan stromen. Als dit gebeurt, zult u waarschijnlijk een slechte waterstroom of helemaal geen water uit de dispenser zien komen, of zelfs ontdekken dat uw koelkast water lekt. Een ander teken dat een verstopt filter de boosdoener is, is wanneer de waterdispenser van de koelkast af en toe werkt.

Om dit probleem te diagnosticeren, moet u ervoor zorgen dat het waterfilter correct is geïnstalleerd en niet wordt geblokkeerd door vuil. Als het meer dan zes maanden geleden is dat u het filter hebt vervangen, vervang het dan.

Zodra het filter schoon is, probeert u opnieuw water of ijs af te geven. Als het nog steeds niet werkt, is er mogelijk een ernstiger probleem met uw dispenser en moet u een GE-reparatietechnicus voor koelkasten bellen.

ge koelkast geeft niet uit

Afbeelding van GE Appliances

Kapotte deurschakelaar

Als u merkt dat de waterdispenser van de GE-koelkast niet werkt, kan het probleem de deurschakelaar zijn. De waterdispenser werkt niet als de deurschakelaar is uitgevallen, omdat de dispenser niet wordt geactiveerd omdat hij denkt dat de deur is geopend.

Gebruik een multimeter om de schakelaar op continuïteit te testen om de deurschakelaar te testen. Als de schakelaar goed werkt, piept of licht de multimeter op wanneer hij twee metalen contactpunten raakt.

Als u geen continuïteit detecteert, is de schakelaar defect en moet u deze vervangen.

Defecte dispenserschakelaar

Een defecte dispenserschakelaar kan ook GE-koelkastdispenserproblemen veroorzaken. Deze dispenserschakelaar regelt de afgifte van ijs of water wanneer u op de dispenserhendel drukt. Als deze schakelaar defect is, kan de dispenser niet werken. Om te testen op een defecte dispenserschakelaar, gebruikt u een multimeter om de continuïteit van de schakelaar te testen. Geen continuïteit geeft aan dat de schakelaar slecht is en moet worden vervangen.

Dispenser besturingskaart defect

De besturingskaart van de dispenser kan defect raken en problemen met de dispenser veroorzaken. Het bedieningspaneel van de dispenser bestuurt alle functies van de dispenser, inclusief ijsproductie, waterafgifte en verlichting. Als dit bord faalt, kan de dispenser niet werken. We raden aan contact op te nemen met een technicus van het apparaat voor hulp als het gaat om defecte besturingskaarten.

Als u problemen ondervindt die we hier niet hebben vermeld, of als u zich niet op uw gemak voelt om het probleem zelf op te lossen, neem dan contact op met Aviv Service Today! We kunnen een nauwkeurige diagnose en snelle reparatie bieden voor een GE-koelkastdispenser die niet goed werkt. We hebben jarenlange ervaring met het diagnosticeren en oplossen van alle soorten problemen met GE-apparaten, inclusief problemen met de koeling van de koelkast, en we willen u helpen uw koelkast zo snel mogelijk weer aan de praat te krijgen.

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Inbouwkoelkast
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart