Snelle tips voor ADA-compatibele koelkasten

ADA-conforme koelkasten zijn ontworpen om te voldoen aan de Americans with Disabilities Act-normen voor toegankelijk ontwerp. In de wet staat dat alle elektronica toegankelijk moet zijn voor personen met een handicap. Deze normen zijn in 2010 herzien en vrijgegeven door het ministerie van Justitie en hebben veel verschillende soorten industriële producten gevormd. Producenten van koeling behoren tot degenen die zich moeten houden aan de ADA-vereisten. ADA-conforme koelkasten zijn gebouwd in overeenstemming met de richtlijnen en voldoen aan de eisen die eraan worden gesteld op het gebied van hoogte, breedte, plaatsing en ergonomische ontwerpen.

Geschiedenis van ADA en verreikende implicaties van ADA-compatibele koelkasten

Hoewel het onderwerp hier ADA-conforme koelkasten is, is ADA een verreikende handeling die zorgt voor inclusiviteit op veel verschillende gebieden van het leven. Terwijl de officiële ondertekening plaatsvond in 1990, gaat de strijd voor inclusiviteit en de strijd tegen systemisch bekwame structuren verder terug. Bewegingen voor gehandicaptenrechten boekten resultaten in 1988 en presenteerden ADA aan het congres, en binnen twee jaar werd de wet ondertekend. Sindsdien is ADA een bepalende factor geworden in de industriële productie en het dagelijks leven om personen met een handicap in staat te stellen vrij te leven en zich vrij te bewegen.

De richtlijnen zijn in de loop der jaren bijgewerkt en verfijnd, maar het sentiment blijft hetzelfde als in de originele tekst zelf:

 1. Om een ​​duidelijk en alomvattend nationaal mandaat te geven voor de uitbanning van discriminatie van personen met een handicap,
 • Om duidelijke, sterke, consistente, afdwingbare normen te bieden voor het aanpakken van discriminatie van personen met een handicap,
 • Ervoor zorgen dat de federale overheid een centrale rol speelt bij de handhaving van de normen die in dit hoofdstuk zijn vastgelegd namens personen met een handicap.

ADA-conforme koelkasten als concept hebben dus verdere implicaties dan de machine zelf. Hoewel het een klein aspect van het grote geheel is, kan bewustzijn over het onderwerp de wereld ten goede veranderen.

Wat zijn ADA-compatibele koelkasten?

ADA-compatibele koelkasten zijn specifieke apparaten die voldoen aan de ADA-normen. Keukenapparatuur, inclusief commerciële keukenomgevingen, moet gemakkelijk beschikbaar zijn voor personen met een handicap. Merken zijn verplicht machines te produceren die voldoen aan de testnormen en inclusiviteit tot stand te brengen in overeenstemming met de regelgeving en de wet. Of het nu voor uw huis of uw werkruimte is, u kunt dergelijke koelkasten vinden. Van bedrijven van bepaalde omvang wordt wettelijk verwacht dat ze over apparatuur beschikken die geschikt is voor personen met verschillende vaardigheden.

Richtlijnen voor ADA-compatibele koelkasten

ADA-conforme koelkasten-Summit SPR196OSADA 19" Eendelige buitenkoelkast, ADA-compatibel - Chef's Deal

Er zijn verschillende principes waaraan producenten zich moeten houden om te creëren ADA-conforme koelkasten. Controleer of uw producten aan de normen voldoen. Er zijn twee hoofdaspecten; de opbouw van de koelkast en de plaatsing en vormgeving van de bedieningspanelen. Hoewel er nuances kunnen zijn voor specifieke apparatuur, Van ADA-compatibele koelkasten wordt over het algemeen verwacht dat ze de volgende kenmerken hebben.

 • Het hele gebied voor vers voedsel moet kleiner zijn dan 54 inch
 • De helft van het vriesgedeelte mag niet hoger zijn dan 54 inch
 • De kracht die nodig is om de machine te activeren, mag niet hoger zijn dan 5 lbs

Voor panelen of bedienbare onderdelen:

 • De bedieningselementen moeten ook kunnen worden bediend met een kracht van 5 lbs of minder.
 • De plaatsing van het paneel dient geschikt te zijn voor parallel naderen met een rolstoel.
 • Bedieningselementen mogen niet hoger dan 48 inch of lager dan 15 inch worden geplaatst om gemakkelijke toegang te bieden aan personen in een rolstoel.
 • De bedieningselementen moeten met één hand kunnen worden gebruikt en mogen geen ingewikkelde polsbewegingen, draaien, grijpen en dergelijke vereisen.

Deze regels gelden voor veel producten, zoals bovenvriezers, ondervriezers, side-by-side koelkasten en verschillende soorten koelproducten.

Veelgestelde vragen over ADA-compatibele koelkasten

Wat betekent het om te voldoen aan de ADA-nalevingsnormen?

Zijn alle koelkasten ADA-conform?

Nee, niet alle koelkasten zijn ADA-conform. ADA-compliance is vereist voor veel bedrijven en is daarom heel gebruikelijk. Van koelkasten voor thuisgebruik of zeer kleine bedrijven wordt echter niet verwacht dat ze ADA-conform zijn. Het is dus ook mogelijk om dergelijke koelkasten aan te schaffen.

Hoe weet ik of mijn apparaat ADA-compatibel is?

ADA-naleving is gecertificeerd door het ministerie van Justitie. Na een schriftelijk verzoek van de fabrikant wordt het certificeringsproces in gang gezet om te bepalen of de producten aan de eisen voldoen of deze overtreffen. Zodra het product is gecertificeerd, kunt u erop vertrouwen dat die autoriteit weet dat het ADA-compatibel is.

Wat is ADA-hoogte voor een koelkast?

ADA stelt geen hoogtebeperking voor de koelkast zelf, maar vereist dat u de volledige ruimte voor vers voedsel en de helft van de vriezerruimte onder de 54 inch heeft.

Wat maakt een onderbouwkoelkast ADA-conform?

Onderbouwmodellen dienen te voldoen aan de eisen die aan balies worden gesteld. Tellers mogen zo hoog zijn als 36 inch van de grond. Dit brengt de hoogtebeperkingen onder de toonbank terug tot maximaal 34 inch.

Conclusie

ADA-conforme koelkasten zijn bedoeld om discriminatie in werkruimten uit te bannen en keukens zo accommoderend mogelijk te maken. Met ADA-conforme koelkasten en andere vormen van producten kunt u uw huis of commerciële keuken transformeren om te voldoen aan de regels van de wet op gehandicapten en een omgeving creëren waarin iedereen welkom is.

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Inbouwkoelkast
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart