6 redenen waarom uw koelkast niet koelt

Als uw koelkast niet koud blijft, moet u het probleem onmiddellijk aanpakken om te voorkomen dat uw bederfelijke waren bederven. Sommige problemen kunnen worden opgelost met wat eenvoudig onderhoud, terwijl andere een professionele tussenkomst vereisen. Om u te helpen, hebben we een lijst samengesteld met de 6 redenen waarom uw koelkast niet koelt.

Waarom uw koelkast niet koelt

Uitzoeken wat er precies mis is, is erg belangrijk om het probleem goed te diagnosticeren en aan te pakken. Daarom hebben we een grondige lijst gemaakt met veel van de meest waarschijnlijke redenen waarom uw koelkast niet koelt.

1) Thermostaatinstelling is uitgeschakeld

Vraagt ​​u zich af waarom uw koelkast niet meer koelt? Het lijkt vanzelfsprekend, maar soms wordt de thermostaatknop te laag ingesteld, waardoor de temperatuur van uw koelkast stijgt. Dit kan gebeuren als u kinderen heeft of onattente huisgasten die met de thermostaat rommelen.

Vaak vinden mensen de thermostaatnummers verwarrend en gaan ze daardoor de verkeerde kant op bij het afstellen. Vergeet niet dat de cijfers het vermogensniveau aangeven, dus hogere cijfers zullen uw koelkast kouder maken.

2) Geblokkeerde ventilatieopeningen

De luchttemperatuur in uw koelkast wordt op peil gehouden door een reeks interne en externe ventilatieopeningen. Om een ​​constante temperatuur te behouden, is het belangrijk dat deze ventilatieopeningen open blijven. Vaak blokkeren mensen onbewust de ventilatieopeningen wanneer ze voedsel intern bewaren of andere voorwerpen rond de koelkast bewaren (bijv. boodschappentassen).

Deze ventilatieopeningen kunnen gedeeltelijk worden geblokkeerd door vuil, zoals vuil of gemorst voedsel. Elke geblokkeerde ventilatieopening kan de interne temperatuur beïnvloeden, dus het is belangrijk om ze zo vrij mogelijk te houden.

Foto Krediet: Jazmin Kellogg

3) Vuile condensorbatterijen

Vraagt ​​u zich af waarom uw koelkast niet koelt maar het lampje brandt? De condensorspiraal laat de warmte uit de koelkast ontsnappen. Als de spoelen vuil zijn, zal de koelkast harder moeten werken om de warmte af te voeren.

De condensorbatterij moet één keer per jaar worden schoongemaakt en kan nog vaker worden schoongemaakt als u veel stof of haren van huisdieren in uw keuken heeft. Een vuile spoel kan de prestaties beïnvloeden, maar u kunt deze eenvoudig schoonmaken met een stofzuiger of een lange borstel. Door het schoon te maken, zou het effectief moeten terugkeren naar het vrijgeven van warmte van binnenuit.

4) Condensorventilatormotor is kapot

Als de koelkast niet koel genoeg is, is er mogelijk een probleem met de ventilatormotor van de condensor. De ventilatormotor van de condensor werkt door lucht over de condensorbatterijen te trekken om ze af te koelen. Zonder een functionele ventilator kan uw koelkast gemakkelijk oververhit raken en niet goed koelen.

U kunt uw condensorventilatormotor achter of onder uw koelkast plaatsen. Als de ventilatormotor niet werkt, moet deze waarschijnlijk door een professional worden gerepareerd.

5) Motor van verdamperventilator werkt niet

Afhankelijk van uw model heeft uw koelkast een of meer verdamperventilatormotoren. Als uw apparaat slechts één ventilator heeft, bevindt deze zich in het vriesvak. De verdamperventilatormotor circuleert de koude lucht van de verdamperspiralen door het compartiment. Als de ventilatormotor niet werkt, heb je misschien een koude vriezer, maar geen koeling in het koelgedeelte.

6) Besturingskaarten zijn beschadigd

Een moderne koelkast gebruikt ten minste twee printplaten: de hoofdbesturingskaart en de temperatuurregelingskaart. Schade aan een van deze besturingskaarten kan verantwoordelijk zijn voor temperatuurproblemen. Deze problemen zijn voor een beginner niet gemakkelijk te diagnosticeren of te repareren, dus we raden u aan contact op te nemen met een serviceprofessional als u vermoedt dat er een storing in de besturingskaart is.

Van ons allemaal hier bij Aviv Service Today wensen we u het beste en hopen dat u ons herinnert voor al uw koelkastreparaties.

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Inbouwkoelkast
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart