Walk-in vs. Reach-in koeling – Chef’s Deal

Koelkasten en diepvriezers zijn cruciale onderdelen van commerciële keukens. Ze bewaren producten bij de nodige temperaturen om ervoor te zorgen dat ze niet bederven en om uw bedrijf draaiende te houden. Vanwege hun belang zijn ze enkele van de grootste investeringen die u zult doen bij het starten van een bedrijf in de foodservice-industrie. Koelkasten en diepvriezers dienen hetzelfde doel van opslag met verschillende temperatuurbereiken. Ze worden in het algemeen koelproducten genoemd.

Koelopties worden gewoonlijk in twee categorieën verdeeld: inloopkoeling en inloopkoeling. Beide typen bieden unieke kwaliteiten aan uw bedrijf en hebben zowel hun voor- als zwakke punten. Het is belangrijk om de juiste unit voor uw vestiging te kiezen om de efficiëntie te maximaliseren en het meeste uit uw investering te halen.

Wat zijn de verschillen tussen een inloopkoeling en een inloopkoeling?

Het is belangrijk om te begrijpen wat deze twee soorten koeling inhouden voor uw bedrijf. Er zijn verschillende verschillen tussen hun kenmerken en inzicht in deze verschillen kan u helpen bij het nemen van beslissingen. Hun sterke en zwakke punten kunnen veranderen op basis van uw verwachtingen; daarom zou het verstandig zijn om de behoeften en omstandigheden van uw bedrijf te beoordelen voordat u een aankoop doet.

1. Gemak

Op het gebied van gemak komen de inschuifunits bovenaan. Ze zijn gemakkelijker te bedienen en te gebruiken. Uw personeel kan gemakkelijk naar binnen en pakken wat ze nodig hebben voordat ze tijd verliezen in de walk-in unit. Aangezien bereik-ins niet zo groot zijn als walk-ins, kunt u gemakkelijk vinden wat u zoekt en verliest u geen tijd om uw verse ingrediënten bij uw chef te krijgen.

2. Ruimte

Walk-in units zijn er in binnen- en buitenmodellen, die veel ruimte in beslag nemen. Als u niet genoeg ruimte heeft voor het apparaat, kunt u insteekmodellen overwegen. Bereikbare koeling is een betere optie voor krappe ruimtes, en ze kunnen nog steeds de klus klaren zolang u ze niet te vol probeert te zetten.

3. Maatwerk en extra uitrusting

Inloopkoelkasten staan ​​meer open voor maatwerk. U kunt meer betrokken zijn bij het ontwerp van het apparaat dat u in uw keuken gaat installeren. Maatwerk betekent echter het toevoegen van extra apparatuur zoals planken, vloeren, enz. Ook al heb je minder mogelijkheden om een ​​inschuifbare kast aan te passen, toch vinden de meeste mensen het fijn dat er minimale toevoegingen nodig zijn.

AmeriKooler QC060872 NBSC 6ftX 8ft Quick Ship Inloopkoeler voor binnen zonder vloer, op zichzelf staand - Walk-in vs. Reach-in koeling - Chef's Deal

4. Beginprijs

De initiële prijs is een grote overweging voor nieuwe bedrijven. Walk-in koelunits zijn duurder dan reach-in-modellen, wat voor nieuwe ondernemers ontmoedigend kan zijn. Als je geen groot bedrijf hebt, kies dan in eerste instantie voor een inschuifkoelkast en een intrekbare vriezer. Als u echter denkt dat een walk-in nuttiger is voor uw bedrijfsmodel, onthoud dan dat deze investering zijn vruchten afwerpt en lang meegaat. U kunt profiteren van de financiering van restaurantapparatuur om een ​​beheersbaar betalingsplan op te stellen.

5. Capaciteit

Walk-in koelkasten en diepvriezers hebben meer capaciteit dan reach-in units. De walk-ins zijn voor jou als je van plan bent om in bulk te kopen. Als uw levensmiddelenbedrijf echter kleine hoeveelheden moet inkopen, heeft u misschien maar een deel van die ruimte nodig en kunt u meer profiteren van inhaalmodellen. Onthoud dat een volledige walk-in beter functioneert dan een halfvolle, dus als je de ruimte niet volledig gebruikt, is het misschien het beste om te investeren in reach-ins.

6. Reiniging en onderhoud

Beide units vereisen regelmatige reiniging en onderhoud, wat een grote verantwoordelijkheid is. Walk-in units zullen moeilijker schoon te maken zijn vanwege het constante voetverkeer en de grootte van de koelkasten en diepvriezers. Reach-in units zijn kleiner en hebben minder tijd nodig om op te ruimen. Wat onderhoud betreft, kunnen walk-ins meer professionele hulp nodig hebben dan reach-ins.

7. Installatie

Installatiewerkzaamheden zullen wat van uw tijd vergen bij het bouwen van een commerciële keuken. Walk-in koelunits zijn ingewikkelde apparaten die professionele hulp nodig hebben om te installeren. Op basis van uw ruimte kunnen ze vloerinstallaties, isolatiemaatregelen en mogelijk bedrading nodig hebben om de unit op elektriciteit aan te sluiten. Reach-in koelkasten en diepvriezers zijn compacter en gemakkelijker te installeren.

8. Levensduur van de apparatuur

Wanneer vergeleken, walk-in units hebben de neiging om een ​​langere levensduur te hebben dan instapmodellen. Ze zijn steviger en gaan langer mee.

9. Plaatsing

Reach-in koelkasten en diepvriezers zijn meestal op zichzelf staand en moeten in de keuken worden geplaatst om gemakkelijk binnen handbereik te zijn. Ze kunnen de hitte en het geluid in uw keuken verhogen terwijl ze uw ruimte beperken. Aan de andere kant worden walk-in-units meestal geïnstalleerd als aangrenzende kamers aan uw keuken of gekocht als buitenunits. Dit kan u veel ruimte besparen in de bereidingsruimte en het ongemak voor uw personeel verminderen.

10. Operationele kosten

De meeste bedrijven profiteren van verschillende inschuifbare koelkasten en diepvriezers om opslagproblemen op te lossen. Als u dit systeem vervangt door één inloopkoelkast/vriezer, kunt u uw rekeningen aanzienlijk verlagen.

11. ADA-conformiteit

Walk-in-modellen hebben geen ADA-compatibele varianten, maar reach-in-modellen hebben meer modellen en het is mogelijk om een ​​ADA-compatibele variant te vinden.

Is het logisch om zowel walk-in koeling als reach-in koeling te hebben?

Ja, dit is een veel voorkomende weg die ondernemers kiezen. Met beide units tot uw beschikking kunt u groot inkopen, opslaan in de walk-in unit en reach-in gebruiken voor dagelijkse doeleinden.

Voors en tegens van Walk-ins en Reach Ins

Beide units hebben voor- en nadelen, afhankelijk van uw keuken- en zakelijke behoeften. In het kort zijn hier hun potentiële voordelen:

Inloopkoeling Pro’s

 • Meer ruimte voor opslag
 • Mogelijkheden voor maatwerk
 • Lagere operationele kosten in vergelijking met het gebruik van meerdere reach-in units
 • Beperkt de ruimte in de keuken niet dankzij de buitenmodellen
 • Heeft een langere levensduur

Inloopkoeling Cons

 • Hogere initiële prijs
 • Reiniging en onderhoud zijn moeilijker vanwege de grootte en aard van de machines.
 • Heeft professionele hulp nodig om te installeren
 • Minder handig en snel voor personeel
 • Het heeft een groot gebied nodig voor plaatsing
 • Gewoonlijk niet genoeg alleen, en een commerciële keuken kan nog steeds een inschuifmodel nodig hebben voor dagelijks gebruik.

Reach-in koeling Pro’s

 • Lagere initiële prijs
 • Gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden
 • Gemakkelijker te installeren
 • Handiger voor gebruik door het personeel
 • Er hoeft geen grote keuken te worden geïnstalleerd.
 • Er is minder extra apparatuur nodig.
 • Heeft ADA-compatibele modellen.

Bereikbare koeling Cons

 • Eén reikeenheid is meestal niet genoeg voor een commerciële keuken, en meerdere kunnen de rekeningen verhogen.
 • De capaciteit is beduidend minder dan die van een walk-in unit.
 • Het staat niet zo open voor maatwerk als walk-in units.
 • Kan veel lawaai maken en uw keuken verwarmen, afhankelijk van het model
 • Heeft een kortere levensduur in vergelijking met walk-in units.
 • Kan uw ruimte in de keuken beperken.

Conclusie voor Walk-in vs. Reach-in koeling

U zult altijd een vergelijking horen tussen inloop- en bereikbare koeling, maar beide commerciële koelunits hebben specifieke kenmerken en verschillende voordelen, en veel foodservicebedrijven combineren deze units uiteindelijk. U kunt een of beide kiezen om uw opslagbehoeften op lange en korte termijn op te lossen. Het komt allemaal neer op uw specifieke vereisten en wat u zoekt in koelproducten, zoals kosten, gemak, lay-out, ontwerp en flexibiliteit.

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Inbouwkoelkast
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart