5 redenen waarom uw GE-koelkast water lekt

Hoewel koelkastlekken een grote puinhoop kunnen zijn, lost een eenvoudige oplossing het probleem vaak op. Wat kunt u doen als uw GE-koelkast water lekt? Controleer de waterleiding om er zeker van te zijn dat deze goed vastzit en niet beschadigd is. Leer hoe u een lekkende koelkast kunt stoppen met deze tips voor het oplossen van problemen.

GE koelkast lekt water?
Hier leest u hoe u lekken bij de bron kunt stoppen.

Hoewel professionele service soms vereist is, kan een doe-het-zelfoplossing het probleem oplossen wanneer uw GE-koelkast water lekt. Hier leest u hoe u de bron van koelkastlekken en de juiste oplossing kunt bepalen.

1 – Lekkende waterleiding koelkast

De waterleiding van de koelkast is een dunne, flexibele buis die wordt aangesloten op de watervoorziening van uw huis, zodat de koelkast indien nodig van water wordt voorzien. Als uw GE-koelkast water lekt op de vloer voor het apparaat, is de leiding mogelijk los of beschadigd.

Om de waterlijn te inspecteren, verwijdert u de stootplaat aan de onderkant van de koelkast. Zorg ervoor dat de leiding stevig in de waterinlaatklep past en draai deze indien nodig vaster aan. Als de waterleiding gaten of scheuren heeft, moet de leiding vakkundig worden vervangen om het lek te dichten.

2 – Lekkage vanuit het waterfilter

Problemen met het waterfilter zijn enkele van de meest voorkomende redenen waarom een ​​GE-koelkast water lekt. Het filter filtert verontreinigingen uit uw watervoorraad voordat het de dispenser en/of ijsmachine bereikt. Als u merkt dat uw GE-koelkast water lekt uit de waterdispenser of in de filterbehuizing, kan een filterprobleem verantwoordelijk zijn.

Afbeelding van Ryan huizen

De volgende filterproblemen kunnen leiden tot lekkages in de koelkast:

 • Filter is verstopt: Na verloop van tijd kan het filter verstopt raken met verontreinigingen, waardoor lekkages ontstaan. Elke 6 maanden het filter vervangen kan verstoppingen voorkomen. Mogelijk moet u het vaker wijzigen als ijsblokjes smaken slecht of afgegeven water heeft een vreemde geur.
 • Verkeerde installatie: Een filter dat verkeerd is geïnstalleerd, kan lekken in het filterhuis veroorzaken. Raadpleeg uw gebruikershandleiding voor de juiste installatie-instructies voor uw koelkastmodel.
 • Beschadigd filter: Inspecteer het filter op tekenen van schade, zoals scheuren in de filterkop of ontbrekende O-ringen. Een beschadigd filter moet worden vervangen.
 • Verkeerd filter geïnstalleerd: Voor een juiste pasvorm en functie raadt GE aan om bij elke vervanging een OEM-filter te gebruiken. Generieke filters passen mogelijk niet goed of werken niet goed, met lekken tot gevolg.

3 – Waterinlaatklep lekt

De waterinlaatklep van een koelkast gaat open en dicht, zodat er indien nodig water door de waterleiding van uw huisvoorraad kan stromen. Lekkages kunnen ontstaan ​​bij de klep als een onderdeel beschadigd is of niet goed werkt, waardoor er koelkastwater op de vloer achter de koelkast druppelt.

Om de waterinlaatklep te inspecteren, schakelt u de koelkast uit en plaatst u deze weg van de muur. De klep is toegankelijk door het achterpaneel van de koelkast te verwijderen. Als de klep barsten of gaten heeft of de multimetertest niet doorstaat met een gebrek aan continuïteit, moet deze door een professional worden vervangen.

4 – Verstopte GE koelkast ontdooiafvoer

De ontdooiafvoer voert eventueel restwater van het ontdooisysteem van de koelkast af naar de opvangbak onder de koelkast. Het loopt vaak achter de achterste binnenwand van de koelkast en in de vriezer. Gezien deze locatie kunnen achtergebleven waterdruppels in de afvoer bevriezen en verstoppingen met lekkages tot gevolg hebben. Als u merkt dat uw GE-koelkast lekt in de vriezer onder de onderste mand, kan de ontdooiafvoer verstopt zijn.

GE koelkast lekt van binnen

Afbeelding van Gezondheidslijn

Hier leest u hoe u een ontdooiafvoer van een GE-koelkast kunt ontstoppen:

 • Meng een oplossing van 2 kopjes heet kraanwater gemengd met 1 eetlepel zuiveringszout.
 • Maak de vriezer leeg en zoek de afvoer in het midden van de achterwand. Bij sommige modellen moet u mogelijk een achterste vriezerpaneel losschroeven om toegang te krijgen tot de afvoer.
 • Gebruik een kalkoenrooster om de afvoer met de oplossing door te spoelen.
 • Het geluid van water dat in de afvoerbak stroomt, geeft aan dat de verstopping is verholpen.

5 – Water komt uit afvoerbak

Als u nog steeds merkt dat uw GE-koelkast water lekt, is het mogelijk dat de lekbak de bron is. Deze pan vangt het restwater van het ontdooisysteem van de koelkast op, waar het uiteindelijk verdampt. Als de pan echter een gat heeft of gebarsten is, kan er water uit de bodem van de koelkast lekken voordat het verdampt.

De meeste afvoerbakken zijn toegankelijk door de koelkast van de muur af te plaatsen en het achterpaneel te verwijderen. Als de afvoerbak beschadigd is, moet deze worden vervangen. Als de opvangbak echter niet beschadigd is en uw koelkast koelt niet correct kan een storing in het ontdooisysteem lekken en koelingsproblemen veroorzaken. In dit geval moet de koelkast professioneel worden beoordeeld.

Het team van Aviv Service Today kan lekken stoppen om de werking van uw koelkast te herstellen. Plan uw deskundige koelkast dienst Vandaag!

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Inbouwkoelkast
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart